Sådan Indretter du Hjemmekontoret til Maksimal Produktivitet

Det er blevet mere og mere almindeligt at have et hjemmekontor. Før i tiden var det primært iværksættere der havde et dedikeret kontor derhjemme, og dem har vi jo også en hel del af i Danmark. Men det et også noget der er blevet mere udbredt blandt dem, der arbejder for andre. Flere og flere virksomheder er nemlig begyndt at tilbyde, at folk kan arbejde hjemmefra. Nogle kan arbejde hele ugen derhjemme, mens andre har nogle dage derhjemme og andre på kontoret. Specielt i disse tider har flere folk været tvunget til at finde en måde, at kunne klare deres normale arbejde hjemmefra, da mange kontorer og arbejdspladser er lukkede.

Et hjemmekontor er heller ikke altid noget man bruger til sit job. Det kan også være et sted hvor man virkeligt dyrker sin hobby. Vi har mange hobby-folk herhjemme, og i den verden er et hjemmekontor også en ganske velkendt størrelse.

Men uanset hvad man bruger sit hjemmekontor til, så er det typisk et sted hvor man gerne vil være så produktiv som muligt. Et hjemmekontor er ikke meget ved, hvis man har svært ved at koncentrere sig derinde, eller hele tiden fristes til at smide sig i en sofa og tage en lur. Indretningen af hjemmekontoret er derfor rigtigt vigtigt: man skal sørge for at alt er sat op på en sådan måde, at man kan være maksimalt produktiv.

En af de vigtigste ting i den sammenhæng er at have rigtig god belysning. Hvis dit hjemmekontor er mørkt, så vil du hurtigt komme til at føle dig sløv og umotiveret. Hvis du har skarp belysning, men det kommer fra billige lysstofrør, så kan du risikere hovedpine eller ubehag. Intet af det er godt for produktiviteten. Tag derfor at kigge på hvad Lampeexperten har at byde på, og sørg for at have det helt rigtige lys på dit kontor.

Dernæst skal du sikre dig, at alt hvad du har omkring dig har en funktion. Du er selvfølgeligt velkommen til at have et enkelt maleri og måske et par billeder af familien på bordet. Men det er vigtigt at dine omgivelser minder dig om, at du er i gang med at arbejde. Det gøres bedst ved at omgive dig med ting, som også er praktiske at have lige ved hånden. Selv har jeg et whiteboard hængende til venstre for mig, og en kalender 2020 på højre side af mig. På den måde kan jeg hurtigt skitsere idéer og tanker ned på whiteboardet mens jeg arbejder, og holde styr på aftaler og andet med et hurtigt blik på min kalender. Det er også en rigtig god idé at have en notesbog liggende, også hvis du arbejder på en computer. En notesbog er nemlig nem at tage med sig, og man er mere fri til at skrive og tegne i den som man nu har brug for.